Voorbeeld ondernemingsplannen: weet jij hoe een ondernemingsplan eruitziet?

onderneming starten
Download een sjabloon ondernemingsplan

Hoe ziet een ondernemingsplan er eigenlijk uit? Hieronder staan verwijzingen naar een aantal ondernemingsplannen die je gratis kan downloaden of inzien.

Enerzijds zou je misschien niet teveel bij anderen moeten kijken. Het kan je creativiteit aantasten doordat copy pasten je wel heel makkelijk wordt gemaakt en je daardoor niet meer zelf nadenkt. Anderzijds, je hoeft ook niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Juist van andere ondernemers kun je heel veel leren.

Weet jij nog links naar ondernemingsplannen, laat ze dan in de reacties achter zodat ik ze kan toevoegen in dit artikel.

Voorbeeld Ondernemingsplannen

Download niet alleen plannen in je eigen vakgebied maar kijk ook eens wat anderen opschrijven. Lees een paar plannen en ga dan nog eens nadenken over je eigen bedrijsfplan. Wie weet kom je nog wel op nieuwe ideeen.

Gebruik een blanco template

Veel ondernemingsplannen volgen een vergelijkbare structuur. Door een template/sjabloon te gebruiken wordt je als vanzelf door een aantal belangrijke onderdelen geleid.

Weet jij nog voorbeelden of wil je je eigen plan wel delen? Reageer dan met een reactie hieronder.

Comments

 1. zegt

  Hallo,

  In Malawi hebben we een project waar we boeren helpen om meer eten, (mais) te verbouwen zodat ze niet meer regelmatig een honger periode hebben. In de periode sterven er regelmatig duizenden mensen.

  Recent hebben we bedacht dat zij wellicht daar met een 3D printer producten kunnen maken. Dat klinkt een paar van onze leiders daar als muziek in de oren. Ik heb hen gevraagd een ondernemersplan te maken. Op internet zocht ik naar een Engelstalige voorbeeld maar kon die niet vinden.

  Hebben jullie die ?

 2. zegt

  Hoi Bo, als je zoekt op “businessplan format download” kom ik een hele rits interessante websites tegen. Wel even zorgen dat je uitgelogd bent van Google anders krijg je al snel voorbeelden in je eigen taal of regio waar je zit, in mijn geval dus weer vanuit Nederland. Ik gebruik daarvoor meestal een browser die ik normaal niet gebruik en waarvan ik alle cookies en history wis. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.entrepreneur.com/formnet/businessplantemplates.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.