To blog or not to blog: voor ons geen vraag meer

start
Uitzoekwerk hergebruiken en beginnen met echte in real life bestaande vragen en uitdagingen

We beginnen een nieuwe project rondom onze sauna passie. Dat project draait niet echt om bloggen. Tegelijkertijd zijn we bezig met uitvinden welke blogberichten we voor Kispi.nl willen schrijven.

Twee totaal gescheiden projecten tot we bedachten dat ze eigenlijk heel mooi bij elkaar passen. Zou het interessant zijn om op Kispi te bloggen over het opbouwen van ons nieuwe sauna project?

Passie voor de sauna

Heerlijk relaxen, lekker eten, wegdromen in fijne rustruimtes en genieten van fantastische opgietingen. Als saunafan ben ik 5 jaar geleden begonnen met een weblog waar ik schreef over de sauna’s die ik bezocht. Dat is uitgegroeid tot een sauna review site en weblog.

En wat gek is, Sauna en Thermen.nl bestaat al zolang dat ik deze site eigenlijk een beetje vergeten ben:

  • het design is 5 jaar oud,
  • de techniek is niet zo oud maar toch ook wel wat achterhaald (Drupal 6)
  • en door alle uitbreidingen en kleine veranderingen is de site alleen maar ingewikkelder geworden.

Maar nog veel erger: banners en Adsense als verdienmodel. En ik weet niet hoe het met jullie banners en Adsense gaat, maar ik ben er niet enthousiast meer over.

Tegelijkertijd ontstaan er mooie samenwerkingen met andere saunafans. Zo heb ik afgelopen jaar de Facebook pagina bijgehouden voor de Saunameeestervereniging tijdens het Open NK Sauna Event en hebben we verslagen geschreven over alle saunameesters en opgietingen tijdens de halve finales en finale.

Dus: gisteren is de kogel door de kerk gegaan. Sauna en Thermen.nl gaat vernieuwbouwd worden. Met een:

  • Nieuwe naam;
  • Nieuw design;
  • Nieuw verdienmodel;
  • Nieuwe positionering;

Als het werkt zoals we willen dan zijn er straks een heleboel meer bezoekers die een leuke sauna vinden om naar toe te gaan. Met als bonus een betaalbaar arrangement en de juiste accessoires voor een geslaagd sauna bezoek.

To blog or nog to blog

Ondertussen bloggen we al een tijdje hier op Kispi.nl en realiseren we ons: wat verbindt de verschillende blogposts hier eigenlijk? We schrijven over alle regelzaken die je tegenkomt als ondernemer. Maar wat ons betreft ontbrak de verbindende factor nog. Van de week was daar dan de klik: ons verbouwproject voor Sauna en Thermen.nl biedt voldoende inspiratie voor blogposts op kispi.nl.

En we bedachten: is het een idee om de komende tijd op Kispi.nl te gaan bloggen over het opknappen van onze sauna website Sauna en Thermen.nl? Zo kunnen we het uitzoekwerk hergebruiken en hebben we een bron van echte in real life bestaande vragen en uitdagingen.

Een gebruikerscasus dus.

We gaan vooraf geen blauwdruk maken van de berichten die we gaan schrijven. We komen de onderwerpen gaandeweg tegen. We hopen andere ondernemers te kunnen helpen die tegen dezelfde hobbels aanlopen. Of misschien heeft iemand anders al een praktische oplossing en kunnen we elkaar zo verder brengen.

Gisteren liep ik al direct op tegen enkele vragen waar ik input voor ga zoeken. Voor nu is de belangrijkste vraag beantwoord op kispi.nl. “TO BLOG”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.